Tipi foruma:

Tipi foruma

Forum za obvestila

Ta vrsta foruma se običajno samodejno prikaže v vsakem novem tečaju. To ni pravi forum, saj v njem ni razprav med učenci in učiteljem. Udeleženci tečaja so samodejno naročeni na forum Obvestila, objave pa so prikazane v bloku Najnovejša obvestila (če so dodana v tečaj).

To je prostor, v katerem lahko učitelj učencem posreduje informacije, na primer opomnike, napovedi...

Standardni forum za splošno rabo

Ta vrsta foruma je privzeto ponujena, ko ustvarite nov forum. Omogoča vsakomur, da začne novo razpravo.

To je najpreprostejša možnost za uporabo in se dobro obnese v številnih situacijah. Učenci niso omejeni na to, da lahko samo odgovarjajo, in niso omejeni pri številu razprav, ki jih lahko začnejo.

Enotna preprosta razprava

Ta vrsta foruma omogoča učitelju, da objavi eno vprašanje ali izjavo. Učenci lahko nanj samo odgovorijo, ne morejo pa začeti nove razprave.

Uporaben je za osredotočene razprave o eni sami temi.

Forum vprašanj in odgovorov

Pri tej vrsti foruma mora učitelj objaviti začetno vprašanje ali izjavo. Učenci morajo nanj odgovoriti, preden lahko vidijo odgovore drugih. Razpravo lahko začne samo učitelj.

Ta način je koristen za spodbujanje učencev, da podajo lastne odgovore in ne preoblikujejo odgovorov svojih vrstnikov.

Opozorite dijake na zamik objave, običajno pol ure.

Vsaka oseba objavi eno razpravo

Ta vrsta foruma omogoča, da vsak učenec začne eno razpravo, odgovarja lahko na vse razprave.

Učencem omogoča, da si "lastijo" določeno nit razprave, kar je lahko koristno v določenih situacijah, kot je medsebojno ocenjevanje.

Standardni forum, prikazan v obliki bloga

Ta vrsta foruma deluje enako kot standardni forum za splošno uporabo. Razlika je v načinu prikazovanja odgovorov. Vsaka razprava je prikazana ločeno, učenci pa morajo klikniti Razpravljaj o tej temi in nato Odgovori, če želijo odgovoriti.

To je lahko privlačna možnost za tiste, ki so vajeni blogovskih zapisov, ali če želite prikazati začetno vsebino pred prikazom odgovorov .