Opomba: Svet umetne inteligence se hitro spreminja; tako da so lahko nekatere informacije na tem mestu že zastarele.
Tukaj je le nekaj primerov generativnih orodij umetne inteligence, ki jih lahko preizkusite, skupaj z njihovimi prednostmi in omejitvami.

ChatGPT ChatGPT Logo

Brezplačna različica ChatGPT-3.5 in zmogljivejši naročniški model ChatGPT-4 ponujata možnost ustvarjanja vsebine na podlagi vaših namigov. Trenutno uporabljata statični nabor podatkov iz septembra 2021. Na spletni strani openai.com se prijavite za brezplačen račun. Če se želite naročiti (in pridobiti prednosti ChatGPT-4 in nekaterih funkcij v razvoju), ob uporabi brezplačnega ChatGPT-3.5 sledite povezavi za ChatGPTPlus.

Google Bard

Bard je brezplačni veliki jezikovni model, ki se še vedno razvija in ki naj bi razumel pozive v naravnem jeziku. Podobno kot ChatGPT bo ustvaril vsebino, sezname in celo prevajal iz enega jezika v drugega. (Vendar je število jezikov omejeno.) Bard uporablja Googlov lastni LLM, imenovan PaLM 2. Za razliko od ChatGPT Bard pri odgovarjanju zagotavlja vire informacij kot povezave, tako da lahko preverite njihovo točnost.

Bing Chat

Microsoftov klepetalni robot je prikazan v stranski vrstici v brskalniku Edge. Postavljate mu lahko vprašanja (z določitvijo sloga pogovora) ali od njega zahtevate, da opravi določena opravila, na primer zagotovi sezname. Bing Chat uporablja najnovejši ChatGPT- 4 LLM in išče po internetu ter pri odgovarjanju prikaže svoje reference. Ustvarjalnik slik Bing ustvari tudi slike na podlagi vaših namigov.
Claude

Stable Chat stability.ai

Po besedah samega Stable Chata: "Stable Chat je jezikovni model umetne inteligence, ki ga je razvilo podjetje StabilityAI in je zasnovan za vljudno in koristno komuniciranje z uporabniki, pri čemer se drži strogih "zlatih" pravil za zagotavljanje varne in odgovorne interakcije."

Diffit.me

Storitev Diffit, ki je še vedno v razvoju, se oglašuje kot orodje za učitelje za ustvarjanje virov. Omogoča vam, da prilepite svojo vsebino ali URL ali spletni članek, nato pa bo pripravilo povzetek, seznam besedišča in vprašanja na zahtevani ravni. Ravni se na primer nanašajo na stopnje ameriških šol:

  1. Prvi razred = starost 5/6 let.
  2. 5. razred = starost 10/11 let
  3. 11. razred = starost 15/16 let
Riff
Riff je orodje za učitelje in učence, ki oglašuje, da je njegovo poslanstvo "pomagati vam poglobiti razmišljanja s postavljanjem vprašanj". Pozove vas, da navedete podrobnosti o nečem, o čemer želite razmišljati, Riff pa vam bo nato pomagal pri osredotočanju z vprašanji, prilagojenimi kontekstu.

Naslednja orodja umetne inteligence vam omogočajo ustvarjanje slik:

DALLE-E . ChatGPT Logo
DALLE-E (od Open AI) vam omogoča ustvarjanje slik iz opisa v naravnem jeziku. Trenutno morate za uporabo orodja kupiti kreditne točke. Obračunavanje je ločeno od storitve ChatGPT Plus.
Imagine AI
Ta generator umetnin, ki je trenutno brezplačen z nekaterimi plačljivimi možnostmi,
Craiyon
Brezplačno (z oglasi) orodje za ustvarjanje slik Craiyon ustvarja slike iz vaših namigov in vam celo ponudi predlagane izboljšane namige. Plačljiva različica ponuja več funkcij.
Midjourney
Midjourney je zmogljiv ustvarjalec slik (glejte predstavitev skupnosti) in ponuja več plačljivih načrtov glede na vaše potrebe po uporabi.
Dreamstudio Dreamstudio
Dreamstudio od ustvarjalcev programa Stable AI vam omogoča, da izberete slog za svojo sliko in/ali naložite svojo sliko, ki jo želite spremeniti.

Zbirka orodij s smernicami o umetni inteligenci za šole.